algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
15°

Antich recorre els set segles del comtat d'Aragó i el regnat de Ferran el Catòlic

El president del Govern balear, Francesc Antich, assistí ahir a la inauguració de l'exposició Aragón, Reino y Corona», que comprèn els set segles que transcorregueren entre la fundació del comtat aragonès en la Baixa Edat Mitjana i el moment d'esplendor de la monarquia sota Ferran el Catòlic.

La mostra, inaugurada pel rei Joan Carles, és integrada per unes 350 peces entre obres d'art i documents, cedits per 83 prestataris de vuit comunitats autònomes. L'objectiu "segons el comissari del projecte, Dimas Fernández-Galiano" és oferir una visió global del paper desenvolupat per Aragó com a nucli aglutinador de territoris, creador de fòrums i promotor d'una pràctica política basada en el consens.

Durant el recorregut, el rei estigué acompanyat pel ministre d'Educació i Cultura, Mariano Rajoy, el president del Govern aragonès, Marcelino Iglesias, i representants dels territoris que en el seu moment de la nostra història estigueren vinculats a la Corona d'Aragó.

L'organització de la mostra ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Ministeri d'Educació i Cultura i el Govern d'Aragó, finançada per Ibercaja amb 110 milions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris