algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
19°

Creix la incertesa davant del viatge del pare d'Elián als Estats Units

Les autoritats nord-americanes ja han tramitat sis visats d'entrada

Els visats per al pare d'Elián González i cinc acompanyants ja estan disponibles en la Secció d'Interessos nord-americans, i un avió cubà ja deu estar llest per dur-los a Washington, però encara s'ignora si el viatge es produirà en les properes hores. Fonts del Ministeri cubà de Relacions Exteriors varen dir que «no hi ha cap novetat» sobre el viatge de Juan Miguel González Quintana als Estats Units per fer-se càrrec de la custòdia del seu fill.

Fonts oficials nord-americanes varen dir que «ja estan preparats tots els tràmits» dels sis visats per a González, la seva segona dona, el seu fill de sis mesos, un cosí d'Elián, la seva professora i un pediatra. No obstant això, s'havien sol·licitat visats per a un total de 28 persones, entre elles dotze companys de col·legi del nin nàufrag cubà, i el president del Parlament, Ricardo Alarcón, qui viatjarà com assessor legal de González Quintana.

Només en el cas que li entregassin el nin per retornar «d'immediat» a Cuba, el pare estaria disposat a viatjar «completament sol a qualsevol punt» d'aquest país, segons la seva declaració. Elián González, de sis anys, viu amb uns parents llunyans a Miami, on tenen la seva seu les principals organitzacions anticastristes, i des que el passat novembre sobrevisqué a un naufragi d'immigrants il·legals en el qual morí la seva mare i altres deu persones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris