algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Breus

• TXETXÈNIA

Aprovada sanció europea Una comissió de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa es pronuncià ahir per la suspensió de Rússia de l'organisme a partir de juny pròxim si no atén a les seves peticions d'alt al foc, diàleg polític amb els txetxens i investigació de «crims de guerra» a Txetxènia. En el seu projecte, la Comissió d'Assumptes Polítics també instà els Estats membres del Consell a denunciar les violacions russes dels drets humans a Txetxènia davant el Tribunal Europeu de Drets Humans. Encara en el cas d'aprovar-se en el ple de l'Assemblea, el text no seria vinculant en tractar-se d'una recomanació al Comitè de Ministres. AGÈNCIES.

• PRÒXIM ORIENT

Bomdardeigs en el sud d'Iraq Almenys dos iraquians moriren i alguns resultaren ferits en un atac realitzat per avions nord-americans i britànics en el sud d'Iraq, segons anuncià un portaveu iraquià. «Avions nord-americans i britànics bombardejaren ahir instal·lacions civils en el sud d'Iraq, ocasionant la mort de dues persones i ferides a altres», declarà el portaveu de l'agència oficial INA, denunciant que aquest bombardeig «s'afegeix a la sèrie de crims terrorífics que es cometen contra el poble iraquià des de fa deu anys». El portaveu precisà que «16 formacions d'avions enemics, procedents d'espais aeris saudites i kuwaitians efectuaren 38 atacs.E.P.

• XILE

Democratitzar la Constitució El president xilè, Ricardo Lagos, resolgué ahir entregar al Poder Legislatiu la responsabilitat d'arribar a acords que permeten democratitzar la Constitució imposada en 1980 pel règim militar. A menys d'un mes d'haver assumit com a tercer president de Xile després de la dictadura d'Augusto Pinochet (1973-1990), el governant socialista anuncià que una comissió de senadors i diputats debatran sobre les reformes per eliminar els anomenats «enclaus autoritaris». Lagos creu que el poder legislatiu és la instància correcta per assumir això, que permetrà que els xilens tenguin una Constitució democràtica, segons afirmà. AGÈNCIES.

• PERÚ

Advertència contra el frau L'adversari principal del president actual de Perú, Alberto Fujimori, advertí que un triomf absolut en les properes eleccions que se celebraran el pròxim 9 d'abril només podria ser possible mitjançant un «gran frau» que provocaria un «desbordament popular», afirmà ahir el candidat presidencial peruà Toledo. A més, Toledo digué que una «prestigosa universitat privada», que no volgué identificar, realitzà en aquests últims dies una enquesta en la qual ell està a 10 punts per damunt de Fujimori, el seu adversari, però no arribà tampoc a precisar les xifres ni l'àmbit geogràfic que abarcava el sondeig a què feia referència. AGÈNCIES.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris