algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

L'ONU reclama que s'investiguin les violacions de drets humans a Grozni

L'enviada Mary Robinson comença una controvertida visita a la zona

58454

L'enviada de l'ONU, Mary Robinson (esquerra), amb dues refugiades.

L'alta comissionada de les Nacions Unides per als Drets Humans, Mary Robinson, reclamà ahir novament l'obertura d'una investigació sobre les violacions dels drets humans a Txetxènia, després de visitar un camp de refugiats txetxens a Ingúixia. «És necessari investigar les acusacions de violacions de drets humans de què parlen els refugiats, i esper que es faci», declarà Robinson després d'una visita al camp d'Sputnik, on resideixen algunes desenes del total de 220.000 txetxens refugiats a Ingúixia des del setembre. Poc abans, Robinson havia afirmat que havia recollit testimonis sobre abusos comesos pels soldats russos durant les seves converses amb els refugiats. L'enviada de l'ONU advertí, a part, contra el deteriorament de les condicions sanitàries als campaments de refugiats a mesura que s'aproxima l'estiu, cosa que constituirà «un problema seriós des del punt de vista mèdic».

La visita, afegí, «m'ha fet prendre consciència de la urgència amb què s'han de tractar els problemes expressats pels refugiats, i reconèixer com n'és de difícil per a ells sentir que ningú no s'ocupi de la seva situació i que sembli que no hi ha cap solució».

D'altre costat, els cossos de 27 soldats russos que varen caure en una emboscada estesa pels rebels al sud de Txetxènia varen ser trobats, segons anunciaren ahir els serveis del Ministeri rus de l'Interior. Un portaveu precisà que ja han estat identificats 23 homes, i afegí que 19 cossos es trobaven encara a Vedeno, a la regió muntanyenca on tingué lloc l'enfrontament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris