algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Un viatge amb Miquel Batllori a través dels seus «Records de quasi un segle»

Les memòries del català sortiran al mercat en pocs dies, editades per Quaderns Crema

A través de la recopilació dels seus «Records de quasi un segle», Quaderns Crema posarà en breu a l'abast del lector un viatge per la memòria del pare Miquel Batllori. Recollits per Cristina Gatell i Glòria Soler, són records agrupats a la manera d'anecdotari de vivències.

El volum s'obre amb un pròleg de l'autor, on explica la seva negativa rotunda a escriure mai unes memòries: «sí que potser deixaria memòria d'alguns fets, i d'algunes dites, que em semblà que podien interessar». D'aquest propòsit sorgí «Records de quasi un segle», una mirada panoràmica envers la història particular i col·lectiva d'aquest historiador que ha contribuït a través d'un diàleg fluid «a reviure quasi un segle, amb un marc de fons, sempre present, que deixa entreveure les mútues relacions entre el personatge i els diferents moments històrics en què ha viscut».

A partir del propòsit de recercar en l'activitat vital de l'autor com a eina per endinsar-se i comprendre la seva activitat intel·lectual i el seu perfil humà, Glòria Soler i Cristina Gatell han elaborat un treball panoràmic «d'una vida tan llarga i tan generosa quant a resultats», seleccionant aspectes i moments molt concrets de la seva trajectòria.

Organitzats temàticament i cronològica aquests àmbits, el llibre es compon de vuit capítols que atenen al medi familiar; la formació escolar i universitària en el context de l'ambient barceloní dels anys 20; l'entrada a la Companyia de Jesús; l'estada a Mallorca de l'autor en la dècada dels 40; els anys a Roma, temps de plenitud de l'investigador i l'estudiós; la seva prolífica participació entre el món historigràfic i el món clerical. El darrer apartat arrodoneix el conjunt de records, per esdevenir contenidor de les reflexions personals que Batllori formula sobre els temes que sempre l'han interessat des del mirador privilegiat dels seus noranta anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris