cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

El pare i la família d'Elián rebutgen la residència permanent als Estats Units

L'exili cubà a Miami compara el pla de Castro amb un show de Broadway

El pare del nin nàufrag Elián González i els seus familiars més propers a Cuba rebutjaren, en una carta publicada ahir a l'Havana, una proposta de tres senadors nord-americans per concedir-los la residència permanent als Estats Units. «Ens sorprèn francament que qualcú pugui arrogar-se aquesta iniciativa sense el nostre consentiment i sense ni tan sols haver-nos consultat», subratllaren els familiars del nin, en una carta dirigida al Senat nord-americà i que publicà ahir el diari oficial Granma.

El pare del nin, Juan Miguel González, la seva dona i els seus quatre padrins, que firmen la carta, hi afirmen que volen «deixar constància que no estam d'acord amb l'esmentada proposició i esperam que el Senat dels Estats Units no l'aprovi». Els senadors nord-americans Bob Smith, Bob Graham i Connie Mack presentaren dimecres passat un projecte de llei en el Congrés per concedir la residència permanent a Elián, de sis anys, i als seus familiars residents a Cuba.

D'altre costat, la Fundació Nacional Cubanoamericana comparà ahir el pla dissenyat per Fidel Castro per traslladar als Estats Units la família i l'escola d'Elián amb «un show de Broadway». Una portaveu de la Fundació, Ninotchka Pérez, insistí que el normal és que el pare d'Elián, Juan Miguel González, «vagi a casa de la família a veure el fill». De fet, per a aquesta portaveu, la iniciativa de Castro acabarà amb el nin «tancat a Washington».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris