algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Breus

• BÈLGICA

Intoxicació psicològica Els casos d'intoxicació per consum de Coca-Cola que es registraren a Bèlgica el juny de l'any passat es degueren a un «contagi psicològic» que es va propagar per diversos col·legis del país, segons un informe elaborat pel Consell Superior d'Higiene del Ministeri de Sanitat belga. Així, el que en un principi es va considerar una contaminació dels envasos de la marca capaç de produir reaccions al·lèrgiques en nins, ha resultat ser un fenomen conegut com a «reacció d'estrès» o reacció psicosomàtica, és a dir, la propagació psicològica d'una suposada malaltia en la qual ha influït la situació d'alarma que vivia Bèlgica amb la crisi de la dioxina i de les «vaques boges». «La quantitat de sulfur present als envasos de Coca-Cola no va ser suficient per provocar una intoxicació», explicà ahir un dels experts que participaren en la investigació, el psiquiatre Isy Pelc, que a més és membre de la Comissió científica que es va crear en el si del Ministeri de Sanitat belga per estudiar aquests contagis.E.P.

• KOSOVO

Mort soldat francès per un company Un tinent francès de la Força per a Kosovo (KFOR) morí a trets a mans d'un soldat de la seva mateixa nacionalitat en la localitat kosovar de Mitrovica, en un «vertader drama» que sembla deure's a problemes «psiquiàtrics» del presumpte agressor, informà ahir el general Alain Raevel. Raevel, cap del Centre de Comunicació de Defensa, explicà a la cadena de televisió LCI que els fets succeïren dijous «dintre del recinte militar, però fora dels edificis» del quarter francès situat en la zona nord de Kosovo. «No n'hi hagué testimonis. S'escoltaren trets i es descobrí el soldat en estat de shock al costat del cadàver del tinent», assenyalà el general.E.P.

• LAOS

Almenys 10 turistes ferits en atemptat Almenys deu turistes britànics, alemanys i danesos, així com un nombre indeterminat de laosians, resultaren dijous ferits en un atemptat amb bombes perpetrat a Vientiane, segons informaren ahir fonts diplomàtiques. L'explosió es produí en el restaurant Kop Chai Deu, al centre de la capital laosiana. Els turistes ferits varen ser atesos en un hospital local, i la major part d'ells pogueren tornar als seus hotels; només un d'ells hagué de ser evacuat cap a Tailàndia per sotmetre's a exàmens. Segons sembla, l'atemptat es deu a una revenja.AFP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris