cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Una contraofensiva txetxena recupera dues ciutats ocupades pels russos

La tercera fase de l'operació militar a Txetxènia, que començà divendres passat i que està sent la més sagnant d'aquest conflicte, es torna contra l'Exèrcit rus. La contraofensiva txetxena comença a causar baixes entre les tropes federals, i també a obtenir resultats, pel moment menors, en la república. Tot i el constant foc d'artilleria, la república ha registrat els combats cos a cos més cruents des del començament de la guerra.

L'Estat Major Operatiu txetxè informà ahir que els seus homes haurien arrabassat dues ciutats sota control rus, Noibera, cinquanta quilòmetres a l'est de Grozni, i Novogroznenski, situada prop de Gudermes, la segona ciutat txetxena que capitulà fa diverses setmanes davant els constants bombardeigs russos. El ministre rus de Defensa, mariscal Igor Sergueiev, reconegué la presa txetxena diumenge de Novogroznenski però assegurà que les seves tropes recuperaren la localitat ahir.

D'altre costat, Ingúixia ha rebut la gairebé totalitat dels refugiats txetxens, una xifra que supera les 220.000 persones. L'ordinador que permet el registre de les persones desplaçades patí desperfectes. Segons xifres de les autoritats d'Ingúixia, més elevades que les russes, el nombre de refugiats txetxens en la petita república del Caucas és de 224.557. Els intensos bombardeigs contra Grozni han provocat un nou flux de persones desplaçades durant el cap de setmana. Un total d'1.921 persones arribà a Ingúixia només en la jornada de dissabte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris