cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Els bombardeigs russos maten més de 400 persones grans, nins i dones

La pàgina web del govern rebel reconeix l'aniquilament de Grozni

94294

Rússia fa servir els míssils per no arriscar homes.

L'Exèrcit rus bombardejà ahir sense compassió les més importants ciutats txetxenes en poder dels rebels, i hi causà la mort d'almanco 400 persones —grans, dones i nins—, segons diverses fonts.

Després del gairebé total aniquilament de Grozni, l'intens foc aeri, d'artilleria pesada i míssils, es concentrà en les darreres hores sobre Urus-Martan, que també quedà envoltada de flames. Fonts federals i rebels coincidiren que l'ofensiva és la més cruenta en tres mesos de guerra; però mentre el comandament rus no n'informà quant a les baixes, portaveus txetxens denunciaren la mort indiscriminada de civils.

Altres mitjans extraoficials russos afirmaren que les ones de bombardeigs massius, cada 6-8 hores, estaven assolint l'objectiu de desallotjar les ciutats per a una posterior ocupació per terra sense necessitat de combats cos a cos.

Però les tropes d'infanteria cuirassada que avançaren sobre Urus-Martan, per la carretera Rostov-Bakú, foren rebutjades després de «cruents combats» amb guerrillers, digué un comunicat rebel.

Un despatx de l'agència Interfax informà que «tots els transports que transiten per les carreteres de la república estan sota el foc» federal. L'estat major operatiu txetxè confirmà que el centre d'Urus-Martan «ha quedat reduït a cendres»; mentre que la pàgina d'internet dels extremistes islàmics reconegué la «destrucció total» de Grozni, capital de la república separatista.

Dues escoles, un mercat i les instal·lacions d'un kolkhoz o granja col·lectiva, s'esfondraren sota el foc rus, mentre «a la ciutat i als camins entre Grozni i Urus-Martan hi ha molts incendis», segons fonts txetxenes. Sota el foc permanent, la població civil «mira de sortir cap a Achjoi-Martan per passar a Ingúixia», afegiren.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris