cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

Breus

• IRLANDA DEL NORD

Trimble s'esforça per la pau El cap del Partit Unionista de l'Ulster (UUP), David Trimble, abandonarà l'executiu autònom nord-irlandès si l'IRA no comença a entregar les armes a finals del pròxim mes de gener, segons el diari londinenc «Financial Times». En la reunió del Consell Executiu de l'UUP de demà, Trimble farà saber aquest propòsit, per tal d'aconseguir el suport dels seus companys de partit per a la fórmula dissenyada per desbloquejar el procés de pau. E.P.

• CHIAPAS

Les dones de Chiapas es manifesten Mentre l'ONU expressà ahir la seva preocupació per l'empitjorament del fenomen de l'extrema pobresa a Mèxic, sobretot a Chiapas, milers de dones indígenes i mestisses zapatistes es manifestaren ahir pels carrers de la ciutat de San Cristóbal de las Casas, per exigir el respecte de la seva dignitat i els seus drets. La marxa "que segons els organitzadors congregà unes set mil persones" era encapçalada per les supervivents de la matança d'Acteal, on un grup paramilitar assassinà 45 indígenes el desembre de 1997. E.P.

• TIMOR

ONU estudia crear-hi Tribunal Penal Mentre s'anunciava que dels 240.000 refugiats que fugiren de Timor Oriental, almanco 100.000, segons Acnur, ja han tornat a ca seva, una missió de l'ONU, encarregada d'establir si és necessària la creació d'un tribunal criminal internacional sobre les matances esdevingudes a l'antic territori portuguès, hi arribà ahir. Encapçalada per la jurista costa-riquenya Sonia Picado, aquesta comissió haurà de restar prop de 10 dies en aquesta part de l'Illa, devastada per les milícias proindonèsies i per les forces de seguretat indonèsies, després de la victòria de la postura independentista en el referèndum d'autodeterminació celebrat el passat 30 d'agost. E.P.

• CROÀCIA

Tudjman deixa de fer de cap d'Estat El Govern croata inicià ahir horabaixa el procediment d'incapacitació del president, Franjo Tudjman, que es troba hospitalitzat en estat greu, segons anuncià el primer ministre, Zlatko Matesa. El president del Parlament, Vlatko Pavletic, assumeix avui la prefectura de l'Estat. Tudjman està hospitatlitzat des de l'1 de novembre per mor d'una malaltia intestinal. E.P.

• ORIENT PRÒXIM

Barak reafirma la retirada del Líban Barak es reafirmà ahir en declaracions a la ràdio pública israeliana en la seva intenció de retirar l'Exèrcit de les fronteres internacionals abans del pròxim mes de juliol, «en el marc d'un acord que neutralitzi les amenaces» sobre el nord d'Israel. AFP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris