algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

El naufragi d'un ferri causa més de 300 morts, la majoria pel fred

Els serveis de rescat es torbaren més de vuit hores a arribar al lloc del sinistre

El naufragi d'un ferri a l'est de la Xina després d'una forta tempesta que va ocasionar més de 140 víctimes, en la seva major part mortes de fred, i 152 desapareguts, segons el darrer balanç, proporcionat per un diari xinès. El succés tingué lloc dimecres, encara que la informació es conegué ahir.

Vint-i-quatre hores després de la tragèdia, només s'havien trobat una vintena de supervivents, que varen ser ingressats en els hospitals de Iantai. «La major part de les víctimes moriren de fred», declarà un portaveu de la companyia marítima Yanda, que opera amb el vaixell Dashun, que naufragà quan es dirigia a la localitat de Dalian.

El naufragi es produí dimecres prop del port de Iantai, en la província oriental de Shandong, cap on es dirigia el vaixell després d'haver-se vist obligat a canviar de ruta a causa d'una forta tempesta. La nau, copejada per forts vents, envià els seus primers senyals de socors dimecres, a les 16.30 hora local, després d'un conat d'incendi, produït per espires provocades pel xoc de camions ubicats prop del dipòsit de combustible.

Només unes 20 persones de les 312 que es trobaven a bord pogueren ser rescatades en el primer moment. Després del trencament del timó, el capità prengué la decisió d'evacuar el ferri, i demanà als passatgers que es llançassin a l'aigua o que s'ubicassin en els bots salvavides. La temperatura a la zona era de zero graus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris