nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
12°

El Solleric dóna una càlida rebuda a l'obra primerenca d'Aligi Sassu

La salut impedí al mestre assistir a l'emotiva i multitudinària inauguració

76066

La multitudinària inauguració començà amb el parlament de Pere Antoni Serra.

Multitudinària i emotiva fou ahir al vespre la inauguració de l'exposició de l'Aligi Sassu futurista, que obrí les portes al Casal Solleric amb l'assistència de nombrosos representants de les institucions i de la cultura illenca. Entre tots ells una gran absència, la del mestre, a qui fou impossible desplaçar"-se fins a l'Illa per acompanyar la seva obra primerenca en la que és la seva primera sortida del fons de la Fondazione Aligi Sassu e Helenita Olivares.

Luisita Olivares, cunyada de l'artista, i Julio Olivares, fill de l'esposa de Sassu, Helenita Olivares, varen ser els representants familiars que acompanyaren una comitiva institucional encapçalada pel conseller de Cultura del Govern balear, Damià Pons, i l'actual regidora en funcions de l'Ajuntament de Palma, Carme Feliu. Amb ells visitaren l'exposició el president de la Fundació de Sassu a Lugano, Rudy Chiappini, el també membre de la Fondazione i promotor de la mostra, Pere Antoni Serra, i la comissària de l'exposició a Palma, Alessia Giglio.

En representació de la fundació luganesa, Pere Antoni Serra manifestà una gran satisfacció per l'exposició, amb la qual «es podrà complir el deure per part dels mallorquins d'apreciar la primera obra de Sassu». Són, assenyalà, «petites obres fabuloses que crearen l'estupefacció, l'admiració i l'amor del fundador del moviment avantguardista, Marinetti», i que «serien suficients per fer de Sassu un artista immortal». De la seva banda, el conseller Pons apuntà l'encert d'una mostra en què s'aprecia «l'ortodòxia de Sassu amb el futurisme, però alhora les obres són plenes d'un toc personal», i destacà el relleu que hi prenen les obres de petit format.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris