algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

Rússia afirma que la situació és complicada per a les seves tropes

El Kremlin assegura que la tasca al territori és exterminar els terroristes

59000

Mentre els russos ataquen, els refugiats fan coa.

El Kremlin assegurà ahir que la tasca a Txetxènia és exterminar els «terroristes», no arrasar ciutats, però l'alt comandament admeté que la situació per a les tropes federals es complica a la república rebel. «No volem destruir Grozni, la capital txetxena, sinó exterminar els terroristes», va afirmar el primer ministre rus, Vladimir Putin, en retre comptes ahir davant la Cambra de Diputats dels primers cent dies de la seva gestió al capdavant del Govern. Putin recalcà que seran els militars els qui determinaran els mètodes necessaris per complir amb aquesta tasca. El primer ministre prometé, a més, amnistiar tots els milicians independentistes txetxens que entreguin les armes i que «no tenguin les mans tacades de sang de ciutadans russos».

Mentrestant, el comandament rus va reconèixer que les seves tropes afronten cada vegada més dificultats en el seu avanç pel territori de Txetxènia. Segons un informe de l'estat major de l'Agrupació Unificada de les tropes russes, «a través de Geòrgia ha augmentat el subministrament de municions i el nombre de mercenaris» en suport dels txetxens. En els darrers tres dies han arribat a Grozni 80 persones que s'han entrenat a l'Afganistan, segons el comunicat. Els destacaments dels caps guerrillers islàmics Shamil Basaiev i Jatab, afirmen els militars russos, «estan preparats per a la defensa de la capital txetxena». Més de 200 sapadors sota el comandament de Jatab «estan minant» la ciutat i «col·loquen explosius al costat de barrils plens de substàncies químiques», afegí la font.

Els dirigents separatistes desmentiren ahir que Grozni estigui pràcticament assetjada: Momadi Saidaiev, cap del quarter general operatiu txetxè, afirmà que «estan lliures» les carreteres que condueixen al sud i a l'est de la república. Admeté que pel nord les tropes federals es troben a una distància d'un o dos quilòmetres de la ciutat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris