nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
17°

Breus

• ESTATS UNITS

Clinton, matrimoni de cap de setmana La decisió d'Hillary Clinton de ser candidata al Senat per Nova York obligà la primera dama a mudar-se per a aquest estat ràpidament i, per tant, convertirà els Clinton en un «matrimoni de cap de setmana». Ningú no espera, per suposat, que a aquesta peculiar parella els suposi un trauma la nova situació d'anades i vingudes de Nova York a Washington i a l'inrevés, però els mitjans de comunicació, immediatament, han reparat en això. Per la qual cosa, en menys de 24 hores que Hillary Clinton anunciàs, encara «extraoficialment», la seva intenció de presentar-se a senadora per Nova York, la secretària de la primera dama, Marsha Berry, s'ha vist obligada a fer algun comentari al respecte. AGÈNCIES.

• ITÀLIA

Eleccions parcials Diumenge se celebren eleccions parcials a Itàlia. Es tracta d'uns comicis de contingut simbòlic per dues raons, en primer lloc perquè s'ha d'elegir el diputat que ocuparà per Bolònia l'escó que ha deixat vacant el president de la Comissió Europea, Romano Prodi. L'altra raó és que els cinc escons en disputa estaven en mans de l'esquerra i la dreta espera que siguin per a ells. Les eleccions, tant per a la Cambra de Representants com pel Senat, probablement no modificaran la relació de força dins del Parlament, però són importants per veure si la dreta continua avançant i es queda amb els cinc escons, fent tremolar la majoria governamental. E.P.

• CUBA

Castro medita si ha de viatjar a EUA El president cubà, Fidel Castro, revelà abans d'ahir a la nit que està meditant la possibilitat de viatjar a la ciutat nord-americana de Seattle per participar en la reunió de l'Organització Mundial de Comerç (OMC), pel que ha estat estudiant i actualitzant els seus coneixements en la matèria. «(El viatge a Seattle) és un assumpte que estic analitzant, res més puc dir. No hi ha una decisió presa entorn d'això», digué Castro a periodistes japonesos que cobreixen la visita de dues missions nipones. E.P.

• IRAQ

Interrupció de les exportacions de petroli Els països importadors de petroli comencen a manifestar la seva preocupació davant la determinació d'Iraq d'interrompre les seves exportacions, en un mercat petrolier molt exigent davant l'hivern que s'acosta i l'any 2000. Un portaveu de l'ONU confirmà ahir que Iraq havia suspès totes les seves exportacions de cru ahir al matí. William Ramsey, director general adjunt de l'Agència Internacional d'Energia (AIE), amb seu a París, digué que «s'ha de compensar la producció iraquiana». E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris