algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Bill Clinton exhorta els albanesos a «perdonar per guanyar la pau»

El president dels EUA es reuní amb el Consell de Transició i amb Ibrahim Rugova

76640

Clinton fou calorosament acollit pels kosovars en un dia, paradoxalment, fred.

El president nord-americà, Bill Clinton, exhortà ahir els albanesos de Kosovo a «perdonar», durant la seva primera visita a la província, cinc mesos després de l'operació aèria de l'OTAN contra Iugoslàvia que posà fi al conflicte a la província. Clinton s'entrevistà amb els membres de Consell de Transició de Kosovo.

«Ningú no pot obligar-los a perdonar, però han d'intentar-ho», digué Clinton, ovacionat per uns mil habitants d'Urosevac (35 quilòmetres al sud de Pristina), que acudiren a escoltar-lo al gimnàs de la petita ciutat. «Vostès, només vostès, poden guanyar la pau i han de decidir: giraran cap a la violència i l'odi passats, cap al desig de venjança, o pensaran en noves escoles per als seus fills, en noves cases, en eliminar la corrupció i la violència?», preguntà el president davant el seu auditori albanès.

Bill Clinton va ser rebut al matí a l'aeroport de Pristina per l'administrador de les Nacions Unides a la província, Bernard Koutxner, i també pel comandant en cap de les tropes de l'OTAN a Kosovo, el general Klaus Reinhardt. Procedent de Bulgària, d'on arribà a bord d'un avió militar C-17, Clinton estava acompanyat per la seva filla Chelsea, la secretària d'Estat, Madeleine Albright, i el conseller nord-americà per a Afers de Seguretat, Sandy Burger. Poc després de la seva arribada, el president s'entrevistà amb els membres del Consell de Transició de Kosovo, entre ells el cap polític de l'Exèrcit d'Alliberament de Kosovo (ELK), Hashim Thaci, i el dirigent Ibrahim Rugova.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris