algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

El moviment i l'encert cromàtic, eixos en la col·lecció futurista d'un jove Sassu

El Solleric mostra els inicis d'un mestre que debutà amb els postulats de Marinetti

Amb el moviment i la brillantor cromàtica com a característiques essencials, la col·lecció futurista d'aquell jove Aligi Sassu que tot just tenia quinze anys quan s'inicià en els postulats artístics rupturistes de Marinetti han arribat a Mallorca de la mà de la Fundació Aligi Sassu i Helenita Olivares, de Lugano. La mostra, exposada al Casal Solleric de Palma en la seva primera sortida dels fons de la fundació, posa en relleu l'efectivitat amb què el jove artista assumí entre els anys 1925"1927 els postulats que fonamentaren el Manifest futurista del 1909 i l'intens tractament dels temes i motius que el protagonitzaren.

L'exposició és producte d'una nova col·laboració interinstitucional de la Conselleria de Cultura del Govern balear amb la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Palma, una cooperació que la regidora Carme Feliu encertà a definir de «llarga i fructífera». En ella, explicà Feliu, es dóna compte de la participació d'un artista vinculat intensament amb l'illa de Mallorca en un dels moviments més importants d'aquest segle.

Els lligams íntims i artístics de Sassu amb l'Illa varen ser també recordats ahir per Feliu en la presentació de l'exposició, tot indicant que amb aquesta mostra «l'Ajuntament compleix el seu compromís amb un dels artistes que han cercat a la nostra terra un lloc», i remeté a l'exposició antològica de la Llonja que ja a l'any 1987 permeté al públic mallorquí «veure com la trajectòria de Sassu està lligada a la seva estada pels indrets de la nostra geografia».

Segons explicà la comissària de la mostra, Alessia Giglio, els 84 quadres de petites dimensions que la componen són ben representatius de la presa de consciència de Sassu en l'esperit futurista. En la seva línia, l'incipient artista gestà pintures a partir de temes i motius recurrents: tals són el dinamisme lligat a la representació dels mitjans de transport; la tasca industrial que representà amb artesans, miners, treballadors i fàbriques; o la representació mecànica de la figura humana com a herència presa del futurisme històric.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris