algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Rússia haurà gastat fins a cap d'any 93.000 milions en la guerra

La quantitat és equivalent al seu pressupost de salut i a la meitat del d'Educació

103564

A la veïna Ingúixa hi ha ja més de 222.111 refugiats.

La guerra a Txetxènia costa car i el seu finançament l'any que ve podria ser encara més difícil ja que a la campanya militar s'afegiria el cost de la campanya electoral que ha d'assegurar la successió del president rus Boris Ieltsin. Segons l'exministre rus de Finances, Mijail Zadornov, les operacions militars en la república independentista del Caucas costen de 3.000 a 4.000 milions de rubles mensuals (entre 18.284 i 24.378 milions de pessetes). «La campanya caucàsica costa prop de 4.000 milions de rubles mensuals, sense tenir en compte el fet que les municions i les armes provenen d'estocs ja existents», subratllà l'expert Alexei Uliukaiev, en el diari Izvestia d'ahir.

Fins a final de desembre, Moscou haurà mobilitzat prop de 93.000 milions de pessetes per fer front a les operacions militars iniciades el 5 de setembre, una suma equivalent al pressupost anual de salut o a la meitat del d'educació previst per a l'any 2000. Si bé hi haurà destinats 93.000 milions a la guerra, Moscou enviarà l'any vinent tan sols prop de 500 milions de rubles (uns 2.925 milions de pessetes) a Txetxènia per pagar els salaris, jubilacions i prestacions socials, segons indicà ahir el viceministre rus d'Economia, Mujamed Tsikanov.

D'altra banda, les Forces Aèries russes varen realitzar ahir 42 incursions contra Txetxènia, tot i les adverses condicions climàtiques, segons indicà ahir l'Estat major de les forces federals al Caucas Nord, esmentat per l'agència Interfax. Les tropes russes es troben només a 2 o 3 quilòmetres a l'oest de Grozni, que Moscou afirma tenir encerclat en un 80 per cent. Els txetxens han afirmat que ahir llançaren un contraatac a prop d'Argun, sense precisar el resultat d'aquesta operació. El centre de premsa de les forces armades txetxenes reconegué que Grozni està ara envoltada per les forces russes en un 60 per cent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris