algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Putin reafirma que no negociarà amb els «terroristes» islàmics de Txetxènia

L'exèrcit rus és a dos quilòmetres de Grozni i la té assetjada en un 80%

Els militars russos, que afirmen controlar la meitat del territori txetxè, concentraven ahir els seus esforços en dues localitats estratègiques: Grozni, la capital, i Urus-Martan, feu dels wahabites. Ambdues ciutats foren bombardejades intensament aquest cap de setmana, segons fonts presencials.

Dissabte vespre, el primer ministre, Vladimir Putin, reafirmà la voluntat de Moscou de no aturar-se fins a l'eliminació de tots els «terroristes» islamistes que s'amaguen, segons els russos, a Txetxènia. També rebutjà la possibilitat de dur a terme negociacions per resoldre el conflicte, a pesar de les peticions incessants dels estats occidentals i les proposicions de les autoritats de Grozni.

«Realitzam una operació antiterrorista a Txetxènia. El nostre adversari és el terrorisme internacional. Com es poden imaginar negociacions polítiques amb terroristes internacionals?», explicà Putin. Sobre el terreny, les tropes russes només es trobaven dissabte a dos o tres quilòmetres a l'oest de la capital txetxena, que asseguren tenir assetjada en un 80 per cent. L'aviació bombardejà ahir les rutes d'accés del sud, amb el fi d'impedir que sigui forneda d'armes i aliments.

Segons Moscou, queviures i municions arriben a Grozni des de Geòrgia, on l'Exèrcit rus no controla la frontera, passant per Urus-Martan. Aquesta localitat, emplaçada a uns 20 quilòmetres al sud-oest de la capital, fou bombardejada intensament ahir, fet que provocà la fugida de nombrosos habitants, segons fonts presencials.

El comandant militar txetxè, Ruslan Guilaiev, indicà que els seus homes encara combatien contra els soldats russos no gaire en fora d'Urus-Martan, baluard dels wahabies a Txetxènia, també conegut per albergar nombrosos grups criminals. Tant a Grozni com a Urus-Martan, les tropes russes han trobat una enorme resistència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris