algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

El suïcidi d'un dels pilots, causa més probable del sinistre de l'avió d'EgyptAir

Noves dades apunten un aviador que tenia una filla en estat greu

Un pilot de relleu amb una filla greument malalta pogué haver estat el responsable que el vol 990 d'EgyptAir es precipitàs a l'Atlàntic el passat 31 d'octubre, fet que causà la mort dels 217 ocupants, indicaren els principals diaris d'Estats Units.

Les especulacions sobre que un acte criminal pogué haver causat la tragèdia acostà a l'FBI la possibilitat de dirigir la investigació que fins ara avança l'Oficina Nacional per a la Seguretat en els Transports (NTSB).

La transferència de la investigació a l'FBI es frustrà a instàncies de les autoritats egípcies, que consideraren que les especulacions sobre un acte criminal eren prematures. S'espera que un equip addicional d'experts egipcis comenci avui als EUA noves anàlisis sobre l'enregistrament de les converses en la cabina del Boeing 767 d'EgyptAir contingudes en les caixes negres.

Una de les discrepàncies rau en la manera en què els experts àrabs i d'EUA interpreten les veus i renous registrats rau en una pregària musulmana presumptament pronunciada pel copilot de l'avió abans de la tragèdia. The New York Times indicà ahir "citant fonts del govern dels EUA" que la veu pertany a un pilot de relleu identificat com l'exaviador de la Força Aèria Egípcia Gamil al-Battouti, que pensen que es trobava tot sol en la cabina després que el pilot sortís una vegada que l'aparell havia assolit l'altitud de creuer.

També es pensa que el copilot sortí de la cabina i augmenten les especulacions que hi hagué una lluita en la cabina abans de l'accident. Els dos homes que havien ser als controls quan el vol 990 es precipità a la mar eren el capità Ahmed al-Habashi, de 57 anys, i el seu copilot, el primer oficial Adel Anwar, de 36, digué el cap de pilots dels Boeing 767 de EgyptAir, capità Rushdi Zakariya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris