algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Breus

• TURQUIA

Reclamen ajuda Uns 10.000 supervivents del terratrèmol de divendres passat a Turquia tallaren ahir l'autopista entre Ankara i Istanbul, al seu pas per la província de Bolu, per reclamar major ajuda i el cessament del governador Nuret Miroglu. Durant més de dues hores els manifestants romanqueren en els accesos a Bolu, molt afectada pel sisme. Els manifestants denunciaren Miroglu perquè amagà suposadament informació sobre els efectes del nou sisme en la província i reclamaren l'entrega de tendes de campanya. AGÈNCIES.

• EUA

Augmenta les taxes d'interès La Reserva Federal d'Estats Units augmentà ahir dues taxes d'interès a curt termini claus per assegurar que la inflació es mantengui controlada en la puixant economia d'Estats Units. Així mateix, el poderós banc central nord-americà donà a entendre que aquest podria ser l'últim augment de les despeses de finançament per cert temps. La decisió del banc central col·loca la taxa de fons federals sobre els préstecs interbancaris que els bancs s'atorguen entre si a 5'5 per cent des del seu nivell previ de 5'25 per cent. Aquest és el nivell en què la taxa es trobava l'any passat abans que el banc central emprengués tres ràpids retalls consecutius per protegir l'economia norda-mericana de la volatilitat financera internacional. Així doncs, la Reserva Federal d'Estats Units actuà per preveure les pressions inflacionàries i decidí un increment d'un quart de punt de les taxes d'interès. El Comitè de Mercat Obert del banc central nord-americà, que en el tercer increment d'aquesta taxa d'interès enguany l'elevà a 5'50 per cent, tornarà a reunir-se el 21 de desembre. Com a complement de la seva mesura i per assegurar que la inflació es mantengui en un ritme baix, la Reserva Federal elevà la seva taxa de descompte, que aplica als préstecs directes als bancs, del 4'75 al 5 per cent. «Malgrat que les pressions sobre els costs semblin contengudes, persisteixen els riscs per a un creixement sostingut», indicà la Reserva Federal. DdB.

Nin culpable d'assassinat Un nin nord-americà de 13 anys, acusat d'assassinat i jutjat com un adult, fou declarat culpable d'homicidi en segon grau ahir per un jurat popular de Pontiac (Mixigan, nord). El jurat no acceptà el càrrec de premeditació, que podria haver significat per a Nathaniel Abraham la presó de per vida sense possibilitat d'alliberació anticipada. AFP.

• ARGENTINA

La viuda d'Escobar detinguda La viuda i un dels fills del narcotraficant colombià Pablo Escobar varen ser detinguts a Buenos Aires, acusats de blanqueig de doblers del narcotràfic i falsificació de documentació. Dilluns a la nit, un programa de televisió emeté un informe sobre la presència a Argentina de la viuda del capo, abatut per la policia colombiana el 1993. Mennys de dues hores després es desfermà una impressionant operació policíaca en un edifici del barri de Núñez, una zona residencial de classe mitjana on vivien des de fa diversos mesos. REUTERS.

• ALGÈRIA

Denou morts en una massacre Denou persones foren assassinades abans d'ahir a la nit a Uled Djilali-Benyahia, a la regió de Chlef (200 quilòmetres a l'oest d'Alger), anunciaren ahir els serveis algerians de seguretat, si bé encara no s'ha ofert cap mena d'informació sobre les circumstàncies exactes de la massacre ni sobre la identitat de les víctimes o els agressors. Els serveis de seguretat, que foren «immediatament alertats», desplegaren una important operació de recerca contra els autors d'aquest acte. E.P.

• XINA

Detenen seguidors de secta Al voltant de 40 adeptes de la secta il·legal Falungong foren detinguts ahir a la plaça de Tiananmen, a Pequín, en la segona jornada de la visita a Xina del secretari general de les Nacions Unides, Kofi Annan. Els seguidors de la secta foren desallotjats del lloc per uns 50 policies després de desplegar una pancarta de color vermell. E.P

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris