algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

El rebuig de la Llei Helms-Burton marca l'inici avui de la Cimera de l'Havana

L'absència de cinc caps de Govern sembla que no deslluirà el resultat de la reunió

78834

Castro rep el president brasiler Fernando Henrique Cardoso.

Avui comença a l'Havana la IX Cimera Iberoamericana, que té enguany com a lema central la globalització de l'economia i la situació financera internacional. També hi haurà una menció, com en els últims anys, al rebuig de la llei Helms Burton.

El rei Joan Carles, que es desplaçà ahir a l'illa amb la reina Sofia, així com el president del Govern espanyol, José María Aznar, i la seva dona, Ana Botella, tindran una trobada amb el cardenal Ortega; mentre que el cap de l'Executiu es reunirà amb un grup de dissidents del règim de Castro i els seus familiars.

La no-assistència de cinc caps de Govern "Xile i Argentina pel «cas Pinochet», i Costa Rica, Nicaragua i El Salvador per problemes bilaterals amb Cuba" no sembla que pugui deslluir el resultat de la reunió.

Els caps d'Estat i de Govern debatran l'actualitat internacional i l'activitat financera mundial, així com les seves implicacions en el desenvolupament i el creixement d'Iberoamèrica i les mesures per impulsar els efectes adversos. Així mateix, es tractarà el tema de la reconstrucció de Centramèrica i la situació creada per la devolució del Canal de Panamà.

En aquesta cimera es crearà una Secretaria de Cooperació Iberoamericana, com a òrgan de cooperació permanent, i que permeti assegurar el seguiment i la coordinació dels programes de cooperació iberoamericans.

En la reunió es decidirà l'estructura i les modalitats de funcionament de la citada secretaria; i es reiterarà de nou el rebuig de totes les mesures de caràcter unilateral, i amb efecte extraterritorial, que són contràries al Dret Internacional i a les regles de lliure comerç comunament acceptades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris