algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Breus

• Irlanda

Aclariments de la proposta de pau El líder protestant d'Irlanda del Nord, David Trimble, tractarà d'obtenir a partir de dilluns aclariments addicionals sobre la darrera proposta de pau, segons afirmaren ahir responsables del Partit Unionista de l'Ulster (UUP). Les negociacions destinades a aplicar l'acord de pau d'abril de 1998 a l'Ulster han estat suspeses durant el cap de setmana pel mediador nord-americà, George Mitchell, per donar un temps de reflexió a la part protestant, profundament dividida sobre el tema. David Trimble, primer ministre designat d'un Govern que encara no s'ha creat, no aconseguí aquesta setmana que el seu partit adoptàs talment l'oferta de sortida de la crisi elaborada amb dificultat després de deu setmanes de negociacions entre partidaris d'una Irlanda unificada i lleialistes. E.P.

• Perú

Perú i Xile firmen l'Acta d'Execució Els ministres d'Afers Estrangers del Perú i Xile firmaren ahir al Palau de Govern de Lima l'Acta d'Execució dels assumptes pendents del tractat de postguerra de 1929, que permetrà l'entrega física de les obres construïdes a Arica per ús perpetu i autònom del Perú. E.P.

• Itàlia

Total de víctimes a l'edifici ensorrat Un total de 50 cossos havien estat recuperats ahir a les 15:00 hora local i espanyola d'entre la runa de l'edifici que s'ensorrà dijous passat a Foggia (sud d'Itàlia), segons el darrer balanç provisional facilitat pels equips de rescat. Segons aquesta font, han perdut tota esperança de trobar més persones amb vida. Unes 71 persones es trobaven a l'immoble en el moment en què es va ensorrar, segons la batlia de Foggia. Les set persones rescatades amb vida seguien ahir hospitalitzades. E.P.

• Orient Pròxim

Els palestins volen que Israel es retiri El gabinet palestí reclamà ahir que la retirada prevista pel dia 15 de novembre a Cisjordània inclogui les «zones habitades», informaren fonts oficials. «Esperem que el replegament de l'Exèrcit israelià inclogui les zones habitades», anuncià el gabinet en un comunicat, després de la seva reunió setmanal a Ramal·là. «Així els habitants podran escapar al jou de l'ocupació», continuà el comunicat. Israelians i palestins difereixen respecte de la localització de les zones de les que ha de retirar-se l'Exèrcit israelià. Malgrat les diferències, els responsables de les dues parts opinaren abans d'ahir que el seu desacord no hauria de postergar el replegament previst pel memoràndum de Xarm el-Xeij. E.P.

• Egipte

Alerta contra les especulacions El ministre egipci d'Afers Estrangers, Amr Mussa, alertà ahir contra tota especulació respecte de les causes de la parada dels reactors que va contribuir a la catàstrofe del Boeing d'EGYPTAIR, el passat 31 d'octubre. «Hem d'evitar tota especulació que ens allunyi de la realitat», declarà Mussa a la premsa en resposta a una pregunta suggerint que els reactors haurien estat deliberadament aturats. «No hem de deixar-nos portar per hipòtesis», afegí durant una roda de premsa feta en companyia del ministre d'Afers Estrangers francès, Hubert Vedrine, de visita al Caire. El president del Gabinet Nacional de la Seguretat de Transports (NTSB), Jim Hall, afirmà abans d'ahir, per la seva part, que la gravadora de dades del vol va mostrar que un dels reactors del Boeing 767 havia estat parat, contribuint d'aquesta forma a la caiguda tràgica de l'avió a l'Atlàntic. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris