algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

Hi ha 3'5 milions de cases en risc d'enfonsar-se per l'antiguitat i el boom constructiu

Les víctimes mortals de la catàstrofe de Foggia ja arriben als 31 i encara queden persones i cosos per recuperar

Enrabiats i desesperats, els familiars de les persones encara sepultades davall les runes de l'edifici que s'esfonsà dijous a Foggia causant 31 morts, segons l'últim balanç oficial, observaven impotents ahir el treball de les pales excavadores. L'immoble veí amenaça d'enderrocar-se, segons advertiren els experts. La indignació augmenta, en conèixer-se un informe que assegura que 3'5 milions de cases estan en mal estat a Itàlia.

«Comprenc el vostre condol» digué un dels militars que ajuden en els treballs de neteja, i un home plorant, presa dels nervis, li respon: «Mai no ho podrà comprendre!». Alguns familiars romanien en el lloc dels fets des que es produí la catàstrofe a les 3.00 (a Balears) de dijous.

La indignació ciutadana creix, en saber que 3'5 milions de cases estan en mal estat a Itàlia, el 36'5 per cent a causa de la seva antiguitat i el 63'5 per cent per motius tècnics, segons un estudi d'un conegut organisme d'estudis socials, Censis.

Aquest estudi feia comptes publicar-se en l'informe anual de l'organisme, però la seva divulgació s'anticipà després de la catàstrofe de Foggia. Un total de 105.000 cases antigues es troben situades en les grans ciutats, principalment Gènova, Nàpols i Palerm, on les operacions de restauració i rehabilitació són més lentes, indica l'estudi.

A Itàlia hi ha 430.000 cases antigues. L'estudi afegeix que el patrimoni històric immobiliari no ocupat suposa un total de 1.322.000 cases buides, part d'elles utilitzades com a residències secundàries.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris