muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

Almenys 12 morts i 16 ferits en esfondrar-se un edifici al sud-est del país

En prinicipi es pensa que les causes pogueren ser o estructurals o sismològiques

65916

En pocs segons l'edifici es va convertir en runes.

Almanco 12 persones moriren i altres 16 resultaren ferides a Itàlia en l'esfondrament d'un edifici a Foggia (sud-est), segons la Policia. Nombrosos socorristes es traslladaren al lloc, i la Policia creu que l'esfondrament de l'immoble, en el qual hi havia al voltant de 70 persones, causà desenes de víctimes.

El president de la República, Carlo Azeglio Ciampi, féu arribar el seu condol a les famílies de les víctimes i al batle de la ciutat. «Unes 91 persones residien en aquest immoble; però, segons la primera previsió que hem fet, 71 persones eren a l'edifici la nit passada», precisà el batle, Paolo Agostinacchio.

L'edifici, de cinc plantes, s'esfondrà totalment per causes encara no establertes. Tenia 26 apartaments, dels quals 24 eren habitats. Un bomber precisà que l'edifici «s'esfondrà sobre si mateix». El batle de Foggia indicà que «la hipòtesi més fonamentada» és la d'un «error estructural» de l'edifici. «És una tragèdia increïble i de moment encara inexplicable», afirmà el prefecte de Foggia, Lasco Sorbilli. Mentre, l'observatori sismològic local assenyalà que es produí un corriment del terreny que féu que els pilars dels ciments perdessin els seus punts de suport.

L'accident és produí a les quatre de la matinada, mentre la major part dels habitants de l'edifici eren al llit, segons fonts policials. Tots els bombers de Foggia romangueren al lloc de l'accident des de bon matí, i al llarg d'aquest, hi arribaren reforços d'altres regions del sud d'Itàlia, per ajudar en el rescat. En el lloc s'instal·là una desena de grues i material d'elevació. La regió mobilitzà tots els seus recursos humans, principalment la Policia, els soldats del contingent i els carrabiners, per oferir la seva ajuda i retirar runa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris