algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

Breus

• COLÒMBIA

Almenys 7 morts i 10 ferits a un atemptat Set morts i més d'una desena de ferits era ahir vespre el balanç d'un atemptat comès ahir mateix en un barri residencial de Bogotà. No obstant això, ahir encara els funcionaris recorrien diverses clíniques i hospitals per precisar aquesta xifra. La bomba, d'uns 80 quilos de dinamita, estava camuflada en un automòbil i esclatà poc després de les 10'00, hora local (17.00 a Balears). Aquest és el segon atemptat amb explosius de Bogotà a les últimes 48 hores, ja que dimarts esclatà una altra bomba a l'oest de la ciutat, al pas d'un cotxe en el qual viatjaven funcionaris judicials. EP.

• AMÈRICA

Els indis demanen participar en l'OEA Dirigents indígenes denunciaren ahir que l'Organització d'Estats Americans (OEA) rebutja donar-los plena participació en la discussió d'un projecte de declaració sobre els drets dels seus propis pobles. «Som els destinataris d'aquest projecte i és absurd que estiguem absents, però es pretén imposar límits a la nostra participació», digué Aucan Huilcaman, dirigent dels maputxes xilens, qui fou un dels líders en una protesta de dos dies davant la seu de l'OEA per exigir dret a veu i vot en el debat. Huilcaman i altres 22 representants de nacions o pobles indígenes de tot Amèrica protagonitzaren dilluns i dimarts una «asseguda» en la seu de la OEA. AFP.

• KOSOVO

Clinton visita el país la setmana que ve El president d'EUA, Bill Clinton, anuncià ahir que visitarà Kosovo durant unes hores a la seva gira d'Europa, que començarà dilluns. Probablement visitarà una base d'EUA en el sud del país. Clinton partirà diumenge de Washington a una gira que el conduirà per Turquia, on participarà en la cimera de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), Grècia, Itàlia i Bulgària. REUTERS.

• ALEMANYA

Indemnitzacions a esclaus de la Guerra El nombre d'empreses alemanyes que participaran en el fons comú de la indústria d'aquest país per indemnitzar les persones que hagueren de treballar com a esclaves durant el III Reich hauria d'augmentar per almanco a 400. Segon informa en la seva edició d'ahir el Frankfurter Allgemeine, el gran promotor de la iniciativa per augmentar el cercle d'empreses, fins ara de 16, és Manfred Gentz, directiu de Daimler-Chrysler. EP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris