cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Israel expulsa amb brutalitat colons de Cisjordània per complir els acords

El govern jueu aprova una nova retirada militar d'un dos per cent del territori

74280

Els colons foren engegats pels soldats arrosegats per la força.

Soldats israelians desallotjaren dimecres un assentament jueu a Cisjordània, en una prova de força entre el primer ministre, Ehud Barak, i els opositors a les mesures de pau amb els palestins. L' evacuació forçada dels desafiants colons provocà elogis dels negociadors palestins i la condemna dels grups dretistes israelians. «Aquesta és una neteja ètnica de jueus per part de jueus i ens avergonyim del nostre govern», digué Nadia Matar, líder del grup ultranacionalista Dones de Verd, en l'assentament no autoritzat de Maon Farm.

A Gaza, el secretari palestí del Gabinet, Ahmed Abdel-Rahman, instà a l'eradicació de tots els assentaments israelians i digué que la mesura «és un pas cap al procés de restaurar la confiança amb el poble palestí i l'Autoritat Palestina». Cridant «vergonya» i «Arafat està orgullós de vostès», els colons potejaren i cridaren, mentre els soldats i policies els estaven arrosegant, en una operació ordenada per Barak, que està involucrat en un intens procés de pau amb el líder palestí Iasser Arafat. «El que passà allà fou una prova, i no una prova senzilla, per a la democràcia i una llum vermella en la ruta cap a l'anarquia», digué Barak al seu gabinet.

Per altra banda, el govern israelià aprovà aquest dimecres una nova retirada militar de Cisjordània, que entrarà en vigor el pròxim dilluns, en virtut de l'acord israelianopalestí de Charm el-Cheij, anuncià l'oficina del primer ministre Ehud Barak.

En efectuar aquesta retirada, Israel transferirà el 2% de Cisjordània a l'Autoritat palestina, que passarà sota el control total (administratiu i en matèria de seguretat) d'aquesta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris