cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Breus

• ESTATS UNITS

Els Ohlone tornen a viure al seu país El poble nord-americà dels Ohlone tornà ahir a Camp Crissy, el seu país, després de centenars d'anys sense poder fer-ho. Camp Crissy fou ocupat, de facto, per l'imperi espanyol, que hi construí la presó El Presidio de San Francisco. Anys després, els acabat de néixer Estats Units s'annexionaren el territori i convertiren la presó en una fortalesa militar. Ara, les autoritats han decidit fer-hi un parc natural i deixar tornar-hi la població originària. EP.

• GRÈCIA

Clinton ajorna la visita per seguretat El president dels Estats Units, Bill Clinton, ajornà la seva visita d'Estat a Grècia per als pròxims 19 i 20 de novembre, anuncià ahir la Casa Blanca, i va fer entendre que la causa d'aquesta decisió respon a problemes de seguretat. Clinton tenia previst emprendre aquest dissabte el viatge, que suscità a Grècia una agra oposició de l'extrema esquerra, amb manifestacions al carrer incloses. Per als dies de la visita de Clinton s'havien programat nombroses manifestacions. Fins i tot ja a l'inici d'aquesta setmana els esquerrans sortiren als carrers amb banderes dels EUA amb les estrelles canviades per creus gammades. EP.

• TIMOR ORIENTAL

El premi Nobel Ramos Horta hi tornarà José Ramos Horta, vicepresident del Consell Nacional de la Resistència Timoresa (CNRT) i premi Nobel de la Pau, anuncià ahir a Lisboa el seu retorn a Timor Oriental després d'un exili de 24 anys per la invasió militar indonèsia de l'excolònia portuguesa. El dirigent independentista, que es reuní ahir dematí amb l'administrador de l'ONU per Timor Oriental, Sergio Vieira de Mello, de visita a Lisboa, té la intenció de tornar a Dili el pròxim 1 de desembre. A més revelà que un dels primers llocs diplomàtics timoresos s'obrirà a Djakarta. Es tractarà, segons ell, d'una representació del CNRT, possiblement dirigida per un veterà de la resistència, que considerarà el possible establiment d'una ambaixada de Timor Oriental. EP.

• FMI

El substitut de Camdessus serà europeu La marxa del francès Michel Camdessus inicia un procés de successió en el Fons Monetari Internacional (FMI) del qual, fins ara, només es coneix una dada: el seu relleu serà un altre europeu. L'operació durarà uns tres mesos, ja que hauria d'estar conclòs a mitjan febrer de l'any 2000, quan Camdessus pretén fer efectiva la seva renúncia com a director gerent de l'FMI, dos anys abans del previst. Camdessus anuncià dimarts que, per «raons personals», renunciarà a un càrrec que ha exercit durant 13 anys i en el qual ha sumat tres mandats, el darrer dels quals no conclourà. REUTERS.

• ALEMANYA

Kurd se suïcida després de la matança El kurd que anit assassinà sis compatriotes i ferí de gravetat una altra persona, tots ells membres de la mateixa família, a la localitat alemanya de Bielefeld, se suïcidà ahir dematí en veure's acorralat per la Policia a la ciutat de Tubinga, al sud del país. Segons un portaveu policíac, l'home es disparà a la boca després de veure's envoltat per un comando especial de les forces de seguretat. EP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris