algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

Palma enceta els actes per celebrar el 750è aniversari de govern municipal

Conferències, una mostra documental i visites guiades integren el programa

L'Ajuntament de Palma presentà ahir el seguit d'actes que s'encetaran aquest mes per commemorar el 750è aniversari de govern municipal de la Ciutat de Mallorca. Conferències, visites guiades i una mostra documental i d'objectes, testimonis d'aquesta institució multisecular centren les principals activitats organitzades per recordar aquests tres quarts de mil·lenni.

Quant al cicle de conferències, aquest s'inicia dilluns a les 19.30 hores a can Bordils sota el tema Creació i desenvolupament del municipi de Mallorca a càrrec del professor titular d'història medieval de la UIB i coordinador del cicle, Pau Cateura. A aquesta primera seguiran El municipi desestabilitzat al s.XV, El municipi de Mallorca a l'època dels Àustries i El municipi borbònic.

L'objectiu del cicle de conferències és el de seguir l'evolució de la ciutat des que el set de juliol de 1249 el rei Jaume I creà el municipi de Mallorca, representat per sis jurats i un consell i de tan sols un districte que abraçava tota l'Illa.

El mateix esperit és el que presideix la mostra documental, que sota el títol Una porta oberta a la història de la ciutat ofereix tota una recopilació de documents referents a la ciutat que intenta acostar el públic a l'Arxiu Municipal com una oferta educativa complementària, dirigida principalment a estudiants d'ESO.

Aquesta activitat consta de tres parts diferenciades; una visita guiada a l'Ajuntament en què s'explicarà la història d'aquesta institució i el seu funcionament, a més del seu edifici, una altra visita a les instal·lacions del Museu Municipal i una darrera a la mostra documental creada específicament per a aquest aniversari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris