nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Breus

• ALEMANYA

Després de 61 anys de «la nit dels vidres trencats» Durant «la Nit dels vidres trencats», del 9 a 10 de novembre del 1938, comandos de las SA (Seccions d'assalt) i bandes nazis incendiaren a tot Alemanya 250 sinagogues, assaltaren i espoliaren milers de botigues jueves. Almenys 91 jueus moriren i 25.000 foren després deportats a camps de concentració, en el que fou l'inici del que culminaria en l'horror de l'Holocaust. Ara, 61 anys després gent que no visqué aquella nit, afortunadament, pot veure les imatges de crueltat al Camp de Concentració de Dachau, prop de Munic. EP.

Lufthansa compra part British Midland La companyia aèria alemanya Lufthansa anuncià ahir la compra del 20 per cent de la companyia aèria regional British Midland, el que incrementarà del tot la discutida competència en l'espai aeri britànic amb British Airways, que reaccionà amb disgust a l'anunci, ja que la venda suposa que Lufthansa augmenti fins al 27 per cent la seva presència en els enllaços aeris de l'aeroport de Heatrow. Lufthansa adquirirà per devers 25 mil milions de pessetes a Scandinavian Airlines System (SAS) aquest 20 per cent de British Midland. SAS té des del 1992 el 40 per cent de la companyia britànica. EP.

• FMI

Dimiteix el director, Michel Camdessus El director general del Fons Monetari Internacional, Michel Camdessus, anuncià ahir la dimissió a Washington per «raons personals», segons assegurà, en un primer moment al diari francès La Croix i després en un comunicat. Camdessus, de 66 anys, n'ha estat 13 com a president de l'FMI assumint la difícil tasca d'intentar contentar els que sustentaven el fons, els estats més rics, i els més necessitats d'ajuda econòmica, tant monetària com tècnica, els estats més pobres. EP.

• ESTATS UNITS

Accionistes confien en Microsoft A pesar que el jutge que segueix el cas contra Microsoft s'inclinà, de moment, en contra del gegant informàtic, les possibilitats que s'obren a partir d'ara continuen sent enormes, i els inversors han optat per mantenir la confiança. Les accions de Microsoft, després de davallar molt poc en la sessió de dilluns, continuaren ahir un moderat descens. A mig dia (d'EUA) havien caigut tres enters i es cotitzaven a 87 dòlars, després començaren una recuperació. EP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris