cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

La revista 'Serra d'Or' celebra el quarantè aniversari amb un número especial

«Serra d'Or era 'una revista editada a Montserrat, amb l'ajut d'intel·lectuals, redactada en català i destinada a oferir col·laboracions literàries, informacions, cròniques, etc, sobre aspectes diversos de la vida religiosa, cultural i social'. La revista era 'propietat del monestir', al qual en corresponia 'la representació i la responsabilitat legals', i es trobava ja 'integrada a les Publicacions de l'Abadia de Montserrat'». Josep Massot i Montaner, director d'aquesta publicació, ha trobat, regirant entre els arxius, el «reglament» de la revista, que incloïa les bases abans dites i ho ha inclòs en l'article que obre el número extraordinari que s'ha confeccionat amb motiu de l'aniversari i que titula «Els primers quaranta anys de Serra d'Or.

En aquesta edició especial, la portada de la qual és, a la vegada, una composició de portades antigues, es fa un repàs a aquests quaranta anys en la secció Fets i opinions. Així, Albert Manent parla d'«Els enyorats absents»; Carme Ferré de «La censura» i Isidor Cònsul d'«Al servei de la literatura i de la crítica».

En la secció de Fe i pensament hi ha sengles articles de Teodor Suau "«La satisfacció de ser cristià»" i Pere Joan Llabrés "«Primer centenari de l'inici del pontificat del bisbe de Mallorca Pere-Joan Campins i Barceló (1898-1998)»".

La revista també té esment d'altres seccions com Cultura i Vida, Espectacles i Lectures.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris