cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

El catàleg actual de l'Antiquaria Onxa està dedicat en exclusiva a les Balears

Els vuit-cents cinquanta títols que ofereix estan relacionats amb les Illes

84554

Aquesta és la portada del present catàleg de l'Antiquaria Onxa.

Després d'un any de feina, Sebastià Roig ha tret al carrer el catàleg número 2 de l'Antiquaria Onxa, un número un tant especial perquè està dedicat a les Illes Balears: «Hi ha devers vuit-cents cinquanta títols d'autors que són de les Illes que s'han publicat aquí o a fora o d'autors de fora que han publicat aquí o referint-se a temes autòctons». Aquest és el cas de Maese Adan, el calabrés, un llibre d'Alexandre Dumas que es va editar a la Imprenta Balear el 1849 i que té un preu de 35.000 pessetes.

Segons Roig, que té la gran il·lusió de fer una llibreria antiquària, «en el catàleg hi ha llibres interessants, per ventura hi falten més volums que es refereixin a Menorca i a Eivissa. També cal dir que hi ha llibres actuals, que tal volta són mals de trobar en les llibreries normals».

La joia d'aquest mostrari són, segons el seu autor, les Obres de Ramon Llull, vint-i-un volum a cura de la Comissió editora Lul·liana amb l'estampa d'Amengual i Muntaner i que van de 1906 a 1950. Encara que el seu preu és de 250.000 pessetes, el primer dia que el catàleg era al carrer, ja va tenir comprador. Les altres peces no arriben a aquests preus, i estan entre les noranta i cent-mil pessetes els volums més cars. Roig també assenyala com a interessants els llibres que es refereixen a la cultura illenca que, ara per ara, són mals de trobar. Una de les seccions en què Roig ha trobat més volums és el que es refereix al món de l'ensenyament i a la història (és el cas de la Historia de Ibiza d'Isidor Macabich o el Compendio de Geografia general y particular de Europa de Joan Llopis que es va editar a Palma el 1902).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris