nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

El dretà Portillo guanya les presidencials

Li cal encara una segona volta per a la victòria definitiva

L'opositor Alfonso Portillo, del dretà Front Republicà Guatemalenc (FRG), obtenia ahir el 47'92 per cent dels vots emesos en els comicis de diumenge, escrutats el 82 per cent dels municipis guatemalencs, cosa que fa imminent una segona volta per elegir el president.

L'anunci, fet pel Tribunal Suprem Electoral, atorgava un 30'96 per cent a l'aspirant pel Partit d'Avançada Nacional (PAN, dreta) Óscar Berger, i un 11'6 per cent a l'esquerrana Aliança Nova Nació (ANN) que postulà Àlvaro Colom.

Els percentatges foren revelats pel president del TSE, Félix Castillo, després de l'escrutini d'un nombre no precisat de meses en 270 dels 330 municipis de Guatemala, és a dir, en un 82 per cent d'aquests.

El president del TSE, Félix Castillo, digué que la nit del diumenge es presentaren alguns disturbis en almenys 11 poblacions després que els simpatitzants d'ambdós partits dretans coneguessin els resultats preliminars.

D'acord amb les projeccions, és difícil que la tendència registrada fins ara es modifiqui considerablement en el 18 per cent dels municipis que falta per escrutar, fet que faria impossible que Portillo assoleixi el 50 per cent més un dels vots necessaris per guanyar en la primera volta.

Ambdós departaments que podrien variar la tendència han estat inclosos en la mostra, com Zacapa, terra natal de Portillo, on el FRG obtingué un 63'96 per cent dels sufragis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris