algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Madrid i Palma podran coordinar les inversions en matèria de Patrimoni

La Conselleria de Cultura enviarà una llista de prioritats en restauració

90102

Muñoz, Mingo, Alcázar i Catalina Ferrando miren els plànols de la Catedral.

Aquesta setmana passada el director general de Cultura del Govern de les Illes Balears, Pere Muñoz, va rebre uns convidats d'excepció: Gerardo Mingo, sotsdirector general d'Arquitectura del Ministeri de Foment, i l'arquitecta Gloria Alcázar. En una reunió posterior a la presentació als informes del projecte de rehabilitació de la Llonja, objecte del viatge dels de Madrid, es va parlar de les possibles inversions que el Govern central podria fer en les Balears, a càrrec de l'1 per cent cultural.

Muñoz va assabentar la gent de Madrid que «està molt bé que hi hagi aquestes inversions, però a vegades el Govern illenc no està gaire d'acord amb les prioritats que s'estableixen des del Ministeri de Foment».

La bona sintonia que hi va haver en la reunió va possibilitar que el Govern, amb el Consell Insular i els Ajuntaments, faci una escala de prioritats en els edificis que cal rehabilitar; escala que serà remesa al Ministeri de Foment per al seu estudi i, en el seu cas, aprovació.

En la reunió es va parlar de casos concrets, com és el dels castells roquers "sobre el pla de castells que va traçar el Consell Insular en la passada legislatura. El director general de Cultura va explicar que els representants del Ministeri de Foment varen acollir favorablement aquesta proposta feta des del Govern illenc.

Un altre dels temes de què es va fer menció va ser el de la possibilitat de restaurar els teatres illencs: «Nosaltres som conscients que el Consell Insular pretén restaurar el Principal, un projecte llargament acaronat. Darrerament, el Govern estatal ha subvencionat la rehabilitació de recintes teatrals. A les Illes no només hi ha el Principal, sinó el Municipal d'Inca, sa Societat de Calvià o el Teatre de Maó».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris