algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Breus

• Israel

Advertència d'Hamas El braç armat del moviment islamista palestí Hamas advertí ahir que preparava atacs contra Israel «en les pròximes setmanes i en els pròxims mesos», afirmà el grup Ezzedine Al-Kassam en un comunicat. «El Govern sionista haurà d'assumir els resultats de les seves decisions i estar preparat per rebre més cops a la nostra Terra Santa que ha arrabassat», afegí. E.P.

• Colòmbia

Assassinats 26.000 colombians per any La violència que afecta Colòmbia des de fa més de quatre dècades provoca quantioses pèrdues humanes i econòmiques a aquest país sud-americà, fins a arribar a l'esgarrifosa xifra de 26.000 persones assassinades a l'any o un retrocés de l'economia d'entre un 1 i un 1'5 per cent anual. El Govern d'Andrés Pastrana assegurà que més del 80 per cent de les morts no tenen «relació amb el conflicte armat» entre la guerrilla i les forces governamentals, sinó que són fruit d'«una societat greument malalta, caracteritzada per la injustícia i la falta d'oportunitats». E.P.

• Guatemala

El president serà un dretista Els guatemalencs trien avui entre dos dretistes el nou president en unes eleccions en les quals l'opositor Alfonso Portillo, amb el suport del general colpista Efraín Ríos Montt (foto), sembla favorit davant de l'oficialista Óscar Berger. En els comicis, als quals han estat convocats més de 4'45 milions de ciutadans, competeixen onze candidats a la Presidència, com també 20.100 aspirants més per a més de 3.500 càrrecs públics. Això no obstant, les enquestes donen com a guanyador Portillo, del Front Republicà Guatemalenc (FRG). AGÈNCIES.

• Alemanya

No més indemnitzacions pel nazisme La indústria alemanya s'oposa a donar més doblers per a la indemnització dels treballadors forçats sota el nazisme, segons advertí ahir el portaveu de la Fundació dels Empresaris, Wolfgang Gibowski. «Des del nostre punt de vista, els 4.000 milions de marcs no poden ser superats», declarà. Fins ara, Alemanya ha oferit 6.000 milions de marcs, dels quals dos terços seran sufragats per la indústria i els que resten, pel Govern. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris