algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Clinton, disposat a aixecar l'embargament d'ajut humanitari i medecines a Cuba

El president dels Estats Units, Bill Clinton, va afirmar que està disposat, amb certes condicions, a estudiar un eventual aixecament parcial de l'embargament econòmic imposat a Cuba. No obstant això, Clinton va acusà el president cubà, Fidel Castro, d'utilitzar l'embargament com a excusa.

«M'he desviscut per ajudar els cubans», va dir, però «cada vegada que fem alguna cosa, Castro dispara contra avions i mata persones il·legalment o les fica a la presó». «Gairebé pens que no vol que aixequem l'embargament perquè li serveix d'excusa dels seus fracassos econòmics i de la seva administració», continua Clinton, que va tornar divendres a la tarda a Washington després d'haver-se desplaçat a Chicago (Illinois).

«No estic a favor d'un aixecament total de l'embargament», va afirmar el president dels Estats Units en una entrevista amb periodistes especialitzats en agricultura. Però això sí, el mandatari es va mostrar disposat a donar suport, no sense certes condicions, a l'adopció d'una llei del Congrés que exclogui l'ajuda alimentària i mèdica de les sancions nord-americanes sobre Cuba.

En una entrevista paral·lela realitzada dijous per la cadena Telemundo, la transcripció de la qual es va fer pública ahir a Chicago, el president Clinton va considerar que és «difícil» que les relacions entre els Estats Units i Cuba puguin arribar a ser «totalment normals». «No obstant això, va assenyalar que «el poble nord-americà desitja reconciliar-se amb el poble cubà». També va expressà la seva «preocupació» per la Cimera Iberoamericana de mitjans d'aquest mes i va demanar als dirigents llatinoamericans que pressionin Cuba perquè s'obri a la democràcia i al respecte dels Drets Humans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris