algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Breus

• PRÒXIM ORIENT

Barak dóna 36 hores més als colons El primer ministre israelià, Ehud Barak, desitjant evitar escenes de soldats expulsant jueus de Cisjordània, amplià ahir el termini donat als colons perquè evacuïn quatre assentaments no assignats. Barak havia dit dimecres que quedaven dos dies perquè els colons deixassin els enclavaments «voluntàriament», o serien expulsats per l'exèrcit. Però després que dirigents dels assentaments advertiren que els habitants d'almanco un assentament no se n'anirien tot d'una, Barak digué que els dóna més temps per allò. «Si han de menester 24 o 36 hores per a l'evacuació dels llocs, no passa res», digué Barak. «És important que el moviment dels assentaments efectuï l'evacuació per si mateix i si això no passa, el Govern actuarà», digué. REUTERS.

• TIMOR

Atacs de les milícies a refugiats i ONG Les condicions de seguretat a Timor Occidental empitjoren cada dia i tant els membres de les organitzacions humanitàries de l'ONU com els refugiats pateixen continus atacs i amenaces de les milícies proindonèsies. El portaveu de l'Alta Comissaria de l'ONU per als Refugiats (ACNUR), Kris Janowski, afirmà ahir que estan «molt alarmats» per l'encalç de les milícies als seus equips en el terreny i als timoresos albergats en camps de refugiats a Timor Occidental. Prop de 200.000 refugiats a Timor Occidental esperen ser traslladats a Timor Oriental, territori que optà per la independència. AFP.

• KURDISTAN

Ocalan vol que el PKK torni a Turquia El cap rebel kurd Abdul·là Ocalan exhortà de nou ahir tots els membres del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) a tornar al seu «lloc de naixement» per prosseguir la seva «lluita democràtica i política». «Tots han de tornar al seu lloc d'origen (...). Els conflictes han de resoldre's en aquestes terres (turques)», comentà en un comunicat difós pels seus advocats. «Faig una crida perquè continuï la lluita democràtica i en terres natals. EP.

• ESTATS UNITS

Bush desconeix caps del món oriental El possible candidat republicà a la Presidència d'Estats Units, George W. Bush, no fou capaç d'anomenar els dirigents de Pakistan, Índia i Txetxènia, sobre els quals se li va preguntar durant el transcurs d'un programa de televisió en directe. «El nou primer ministre d'Índia és... aaa, no, no ho sé». «El nou general pakistanès que acaba de ser elegit... no elegit, aquest al·lot que s'ha fet amb el càrrec... sembla que donarà estabilitat al seu país i crec que és bo per al subcontinent», manifestà Bush. «En podria dir el nom?», va demanar el periodista. «General. No puc donar el nom del general», va reconèixer el polític nord-americà. EP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris