algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

El Polisario denuncia segrests de les Forces de Seguretat marroquines

La RASD insiteix que el referèndum es pot fer l'any 2000

El president de la República Àrab Saharauina Democràtica (RASD) i secretari general del Front Polisario, Mohamed Abdelaziz, denuncià ahir segrests de les forces de seguretat del Marroc a saharauians i expressà també ahir la seva esperança que el referèndum d'autodeterminació del Sàhara Occidental es realitzi finalment en l'any 2000. «La població dels territoris ocupats es troba en un estat de psicosi, el Marroc recorre a la tècnica del segrest, irrompent en les llars a altes hores de la matinada i fent desaparèixer gent», afirmà, i qualificà la situació com a «setge de les forces de seguretat marroquines».

D'altra banda, tot i els dubtes expressats pel darrer informe del secretari general de l'ONU, Kofi Annan, en el qual s'afirmava que l'elevada quantitat d'apel·lacions al cens, prop de 80.000, pot suposar un ajornament de diversos mesos per al referèndum, Abdelaziz afirmà que pel Front Polisario és clar que, «si l'ONU reforça els seus efectius i funcionaris, el procés podrà fer-se el 2000.

Abdelaziz assegurà que «el Marroc sap que el referèndum li serà desfavorable i vol una vegada més servir-se del recurs d'apel·lació per tal d'intentar reiniciar de nou tot el procés d'identificació».

El cap d'Estat marroquí Mohamed VI defensà ahir en un discurs en la TV, la integració del Sàhara. Prop de les 80.000 apel·lacions al cens són del Marroc i, estan incompletes, segons la RASD.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris