cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

L'ocupació russa de Txetxènia ha causat ja l'èxode de 200.000 persones

Moscou, que continua bombardejant el país, obre amb comptagotes la frontera

91964

Soldats russos prenent una nova posició en caure la serena.

Tan sols uns pocs centenars de civils travessaren la frontera entre Txetxènia i Ingúixia ahir utilitzant el ps de Kavkaz, després que els militars russos autoritzassin de nou els qui fugen de la guerra a refugiar-se a Ingúixia.

Aquest pas fronterer, tancat fa una setmana pels russos, fou reobert dilluns passat però com si fos un comptagotes. Unes 200 persones són autoritzades a entrar a Ingúixia cada dia, mentre que uns altres milers esperaven fent una coa de fins a 15 quilòmetres.

Així i tot, dimecres passat al vespre uns mil refugiats txetxens varen ser admesos a Ingútxia, gràcies a les pressions sobre els militars russos del president ingúix, Ruslan Autxev, i d'una missió de l'ONU desplaçada.

«Ahir "per dijous" 1.026 refugiats varen poder passar de Txetxènia a Ingúixia», declarà el president Autxev, que va protestar diverses vegades contra el bloqueig de la frontera. Un total de 195.135 habitants ja han fugit de Txetxènia i 450 nins i nines ja han nascut en l'èxode. Mentrestant, Rússia continua assetjant Grozni i ahir matà tres persones en deu bombardeigs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris