algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Vidal Ferrando sorprèn amb una nova visió dels anys 40 a «La mà del jardiner»

Aquesta segona novel·la va ser guardonada amb el premi Sant Joan d'enguany

97886

Vidal Ferrando presentà ahir el llibre.

J. Rosselló.

L'autor santanyiner Antoni Vidal Ferrando presentà ahir la seva segona novel·la, La mà del jardiner, amb la qual guanyà el premi Sant Joan i fou finalista a la darrera edició del Joan Pla. L'obra ve a continuar el treball iniciat amb Les llunes i els calàpets (1994) i esdevé el retrat viu d'un poble a la postguerra.

Ambdues publicacions esperen continuació amb un proper treball centrat en la transició per culminar una trilogia.
Quant al treball presentat ahir, el seu argument flueix com un retaule per on desfilen oligarques i mantingudes, beates i mossens. Personatges tots que integren un ecosistema múltiple de protagonistes que es relacionen entre si sota una narració a partir de la memòria social i íntima de l'escriptor. D'aquesta manera és com el treball ofereix una crònica diferent de les abundants bastides fins ara al voltant d'aquest període, i aconsegueix que el lector s'endinsi en un seguit d'episodis mitjançant la mirada innocent d'un infant i al mateix temps escèptica de la maduresa de l'adult que la transcriu.

El fet és que el mateix autor afirma que sempre es reflexiona a partir dels avatars dels temps en què s'escriu l'obra, per passat que sigui el període al qual es refereix la narració sempre es troba la seva petjada del temps actual. Amb 32 capítols d'un sol paràgraf, l'argument es presenta farcit amb atmosferes amb un gran sentit de construcció del llenguatge, en què segons el mateix autor s'ha intentat fer fora el barroquisme que fins aleshores sempre ha caracteritzat la seva obra, eminentment poètica i per la qual és reconegut l'escriptor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris