cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
17°

Breus

• KOSOVO

«Dones de negre» temen un nou conflicte Stasa Zajovic, portaveu a Belgrad de la xarxa internacional «Dones de Negre», afirmà ahir a Madrid la seva por de veure esclatar un nou conflicte bèl·lic a la zona dels Balcans. Convidada per «Dones de Negre» de Madrid, Stasa arribà fa dos dies a Espanya, per pronunciar conferèncias a la capital espanyola i a Barcelona sobre l'actual situació de Iugoslàvia i Kosovo. Mentrestant, les mares i els familiars dels 46 kosovars assassinats en la matança de Racak esperaven ahir,vora les tombes, l'arribada del cap de l'OSCE a Kosovo, William Walker, que investiga els crims de guerra. EFE.

• AUSTRÀLIA

El poble decidirà monarquia o república Més de 12'3 milions d'australians podran votar demà en un referèndum que decidirà el futur constitucional d'Austràlia, estat independent membre de la Mancomunitat (Commonwealth), i el cap d'Estat (reina) del qual és Isabel II. Si guanya el sí, Austràlia esdevindrà en una República i el seu cap d'estat actual (la reina Isabel II d'Anglaterra) serà reemplaçat per un president electe pel Parlament. Segons la secció 128 de la Constitució australiana, aquesta només pot ser modificada amb el consentiment del poble australià. Una esmena proposada per referèndum requereix una majoria de 2/3 dels vots i l'aprovació almanco per part de quatre dels sis estats australians per ser adoptada. EFE.

• ALEMANYA

Censura sobre Crims de Wehrmacht L'exposició sobre els crims de la Wehrmacht, que desencadenà les crítiques dels historiadors per la inexactitud d'almenys nou peus de foto, serà suspesa per un període de tres mesos, assenyalaren ahir els seus organitzadors. La versió de l'exposició destinada a l'estranger, que s'obrirà el pròxim 2 de desembre a Nova York, no viatjarà a Estats Units com estava previst, afegí Jan Philipp Reemtsma, mecenas i director de l'institut d'investigació social d'Hamburg. Durant aquests tres mesos, un comitè d'especialistes independents reexaminarà i remodelarà l'exposició abans que sigui oberta de nou al públic, precisà Reemtsma. Aquest explicà que «és necessari aquest termini de tres mesos, a causa de les ombres que han enterbolit l'exposició itinerant que intenta desmuntar el mite d'un exèrcit alemany sense connexions amb el nazisme, per oposició a les SS i a la Gestapo». EP.

• IRAQ

Mujaidins prometen venjar-se a Iran Els Muyaidins del poble (oposició iraniana) prometeren ahir venjar-se de la caiguda d'un míssil iranià dimarts, en una de les seves bases a Iraq,i que causà sis morts, entre ells un militar iraquià. Bagdad condemnà l'acció «covard» d'un país estranger, mentre que Teheran assegura que no realitzà cap operació militar a la zona. «La direcció dels Muyaidins a l'interior d'Iran contestarà aquesta agressió quan s'hagi de contestar», declarà un portaveu de la formació iraniana; que indicà que «les forces de l'Exèrcit d'alliberació nacional» estaven en «estat d'alerta per por d'una nova agressió». Un militar iraquià resultà mort i altres 24 ferits durant la caiguda del míssil que es conegué dimecres. Els Muyaidins registraren en les seves files cinc morts i 54 ferits, alguns de greus, que foren hospitalitzats, indicà el portaveu. EP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris