cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
19°

Cristóbal Pera presenta unes cartes que Borges va escriure a Jacob Sureda

El professor de la Universitat de Barcelona Cristóbal Pera presentà ahir un grapat de cartes inèdites de l'escriptor argentí Jorge Luis Borges, escrites quan aquest tenia 20 anys i que seran publicades aquest mes per l'editorial Galaxia Guttemberg.

Sota el títol de Cartas del fervor, correspondencia con Maurice Abramovich y Jacobo Sureda (1919-1928), reuneix una trentena d'escrits que Borges envià als seus dos amics, residents a França i Mallorca, respectivament, explicà Pera.

Les cartes a Sureda es trobaven a la Fundació Internacional Jorge Luis Borges a Buenos Aires des que fa uns anys la viuda del literat les va comprar a Pilar Sureda, filla del mallorquí "un dels signants, amb Borges, d'El manifiesto ultra, mentre que les d'Abramovich es conserven a la fundació argentina Fernando Constantini, que les adquirí en una subhasta a França fa tres anys.

Alguns d'aquests escrits s'havien publicat per separat en revistes especialitzades encara que, fins ara, no s'havia editat cap publicació que donàs una visió conjunta d'aquest període epistolar.

En elles «ja es veu el germen de la genialitat de l'escriptor argentí», que més o menys aleshores arribava a Espanya, on s'introduí en el corrent avantguardista de l'ultraisme, que tracta d'arribar a Mallorca i més tard a l'Argentina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris