cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

L'IEC proposa «la colonització del ciberespai» a Palma i a Barcelona

Experts d'arreu el món explicaran a can Tàpera els nous territoris de la xarxa

Els nous territoris són a la xarxa, al ciberespai. Amb aquesta important excusa l'Institut d'Estudis Catalans, ha programat unes jornades que tindran lloc a Barcelona i a Palma aquest mes de novembre.

Josep Gifreu i Lluís Jofre, coordinadors d'aquesta iniciativa, pensen que, amb el canvi de segle, s'inicia una era fascinant, plena de noves oportunitats de viure i de comunicar. «Fa poc més d'un segle que va acabar l'època colonial moderna. Les expedicions per conquerir i controlar territoris, pobles i fonts de recursos, són ja objecte d'anàlisi històrica. Ara els nous territoris són a la xarxar», s'assegura en la presentació.

Aquestes jornades examinaran les expectatives de transformació de les infraestructures de la societat de la informació i d'altra banda com es veuen les noves tecnologies digitals i la xarxa des de la literatura, la filosofia i el món de la comunicació.

Les jornades comptaran amb la participació d'experts d'arreu del món; entre d'altres, Gordon Bell, pare dels primers miniordinadors i ordinadors a temps compartit, actualment investigador de Microsoft en l'àmbit de la telepresència; Derrick de Kerckhove, director del programa McLuhan de la Universitat de Toronto; Tom Bentley, director de Demos, el Think tank independent britànic que cerca solucions radicals als problemes que afronten les societats industrialitzades, i Stefano Rodotà, garant per a la protecció de les dades personals a Itàlia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris