cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Breus

• ALEMANYA

Aniversari del mur de Berlín Deu anys després de la caiguda del mur, Alemanya romandra econòmicament dividida i l'antiga República Democràtica Alemanya (RDA) dista de ser el «paisatge florent» que l'aleshores canceller federal, Helmut Kohl, vaticinà pels estats federats orientals. Després de l'eufòria generalitzada viscuda durant els esdeveniments del 9 de novembre de 1989, començà un ardu procés d'acostament entre les dues Alemanyes, que un any més tard culminà en la reunificació del país.AGÈNCIES.

Cinc víctimes en una matança La crisi de bogeria assassina d'un jove de 16 anys que disparà als vianants des de ca seva a Bad Reichenhall (Baviera) s'ha cobrat una cinquena víctima, un home de 54 anys que finà ahir a conseqüència de les ferides que patia, indicà la Policia. Abans de l'esmentat finat, Martin Peyerl havia assassinat abans d'ahir dos transeünts i ferit altres vuit, quatre de gravetat, abans de matar la seva germana de cinc trets i de suïcidar-se amb una descàrrega d'escopeta a la boca.E.P.

• TIMOR ORIENTAL

Perill de malalties contagioses La tuberculosi, el còlera i la malària representen una seriosa amenaça per a la població de Timor Oriental amb l'arribada de l'estació de les pluges, advirtí ahir l'Organització Mundial de la Salut (OMS). El risc de la propagació de la tuberculosi preocupa seriosament l'OMS, que considera d'extrema urgència que es posin en marxa programes pel seu tractament. Segons els estudis epidemiològics de l'OMS, el 2'9 per cent dels refugiats timoresos a Austràlia són portadors del virus de la tuberculosi.AGÈNCIES.

• TXETXÈNIA

Continuarà patint els bombardeigs Rússia prosseguí ahir amb els seus bombargeigs contra Txetxènia, després d'haver obert un pas pels refugiats en la frontera amb Ingushetia. Les forces russes avançaren en l'oest de la república del Caucas, a prop d'Assinovskaia, ocupant noves posicions a uns 30 quilòmetres a l'oest de Grozni. Per l'altra banda, el primer ministre rus, Vladimir Putin, després de reunir-se a Oslo amb el president nord-americà Bill Clinton, declarà sobre Txetxènia que «Es tracta d'un assumpte intern rus».E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris