algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
22°

Castro surt en defensa de Sol Meliá en un discurs de més de cinc hores

«Els EUA pressionen l'hotelera en una sistemàtica campanya de fustigació»

El president cubà, Fidel Castro, es va referir ahir de matinada a la televisió cubana a les pressions del departament d'Estat nord-americà que exerceix contra el grup hoteler mallorquí Sol Meliá, incloent-les en la «sistemàtica campanya de fustigació» de Washington contra Cuba.

Castro, que va comparèixer a la televisió per referir-se a temes de política interna, va qualificar «d'escomesa» les pretensions dels Estats Units de sancionar Sol Meliá per les seves inversions a Cuba.

Aquestes pressions són una «escomesa contra la més important empresa estrangera de turisme que té relacions amb Cuba», comentà Castro després de llegir la premsa, en la qual es recullen les pressions dels Estats Units perquè l'empresa negociï amb els propietaris de les terres confiscades pel Govern cubà i evitar així haver d'aplicar sancions administratives.

Fidel Castro va iniciar el programa televisiu, de més de cinc hores, referint-se precisament a les pressions dels Estats Units a Sol Meliá, a les quals el líder cubà va englobar dins «d'una sistemàtica campanya de fustigació» contra Cuba, intensificada en vistes de la celebració aquí de la pròxima Cimera Iberoamericana.

El tema de les sancions a Sol Meliá i a d'altres empreses estrangeres amb inversions a Cuba en propietats confiscades a ciutadans nord-americans ha fet que el Govern cubà tanqui files al voltant de Sol Meliá, la posició del qual davant les sancions és qualificada aquí de «digna i valenta».

També ha rebut elogis de l'Executiu cubà la declaració del Govern espanyol oposant-se a les sancions dels Estats Units a Sol Meliá.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris