algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Un cicló mata almenys 3.000 persones i n'afecta devers 10 milions

Les tempestats assolaren, sobretot, l'estat d'Orisa, en el Golf de Bengala

Més de deu milions de persones es veieren afectades per un violent cicló que arrasà l'Estat d'Orissa, a l'est de l'Índia on les autoritats locals temien ahir un balanç «enorme» de milers de víctimes mortals, que al vespre ja eren de 3.000. Els equips de salvament, sobretot militars, acudiren a les regions més afectades, on pluges torrencials continuaven afectant la regió, per dur queviures i medicaments, reparar ponts destruïts i netejar les carreteres tallades.

Dos dies després que aquest cicló hagi devastat les costes d'Orissa, en el golf de Bengala, era encara impossible tenir una idea precisa dels danys causats, sobretot en les comunicacions telefòniques, aèries, de carretera i ferroviàries que es veieren tallades en aquesta regió. El cicló es debilità finalment ahir en esdevenir en tempesta tropical.

No obstant això, la magnitud de la catàstrofe causada, per la qual cosa el cap de Govern d'Orissa, Girdhar Gamang la qualificà de «cicló del segle», començava tan sols a posar-se de manifest. «El balanç de les víctimes serà enorme. Només ens queda pregar a Déu», declarà Gamang en Bhubaneshawar, capital d'Orissa, poc després de l'establiment d'un sistema telefònic per satèl·lit d'emergència.

El principal administrador de l'Estat, Sudhanshu Mishra, indicà que almenys 3.000 persones havien mort i que altres 100.000, la majoria habitants de cabanetes, es trobaven sense sostre en el mmateix Bhubaneshwar. No obstant això, no es tenien informacions de diversos districtes, per la qual cosa es tem que hagin desaparegut completament del mapa.

Gamang afirmà ahir que «el balanç podria ser de milers de víctimes i els danys sobrepassar la imaginació amb un terç dels 35 milions d'habitants de l'Estat afectats». A més, les autoritats afirmaren que més de 10 milions de persones han estat afectats en vuit districtes i que uns 1'5 milions es troben sense sostre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris