cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Multitudinària entrega dels Premis Octubre a ritme de muixeranga

Antich rebé «emocionat» l'homenatge valencià a les institucions balears

77308

Eliseu Climent, promotor de la Setmana cultural dels Octubre.

Rafa Gil.

Amb una presència multitudinària de representants polítics i culturals d'arreu de les terres de parla catalana, el sopar de lliurament dels Premis Octubre 1999 posà, la nit del passat dissabte, el punt i final a la setmana cultural organitzada per la Fundació Ausiàs March i l'editorial valenciana 3i4. El restaurant Alameda Palace va ser l'escenari de la cita anual amb l'entrega dels guardons literaris més destacats de Llevant, que van ser lliurats amb el colofó de la muixeranga, tonada tradicional valenciana, interpretada amb tabal i dolçaina, que fou escoltada amb solemne silenci per part dels assistents a l'acte.

El sopar, iniciat a toc de les nou del vespre amb l'assistència d'uns 700 convidats, arribà al seu moment culminant amb el servei dels cafès, moment que marcà l'inici d'una llarga i completa entrega de guardons, tributs i discursos dels premiats i homenatjats. Un d'aquests homenatges va ser per a les institucions balears, honor que recollí el president de l'Executiu balear, Francesc Antich, «emocionat» per la calorosa rebuda obtinguda en la que és «màxima expressió col·lectiva dels anhels culturals dels valencians».

Antich, que rebé el tribut de mans del músic Carles Santos, com a reconeixement «al procés d'entesa i col·laboració» de les forces de l'esquerra en la conformació del Pacte de Progrés, agraí l'homenatge amb la referència als trets que «ens configuren, a valencians i balears, com a germans»; i insistí en la intenció d'aprofitar les oportunitats que s'obren d'intensificar la cooperació entre ambdues comunitats.

L'entrega de guardons s'encetà amb el lliurament dels Premis El Temps, que enguany s'han destinat al reconeixement de l'advocat Joan Enric Garcès i del president del Govern aragonès, Maximilià Iglesias.

La nit culminà amb la lectura de les actes dels jurats en les tres modalitats dels premis literaris. L'assagista Ferran Sáez, el britànic Matthew Tree i el poeta castellonenc Antoni Albalat reberen, respectivament, els premis Joan Fuster d'assaig, l'Andròmina de narrativa i el V.A.Estellès de poesia, en el que fou el moment més distès de la vetllada. A mode de broma entranyable, sonaren les cordes de Mark Knopfler amb l'entrega del guardó al britànic Matthew Tree, que suscità el comentari jocós de l'escriptor Josep Piera en fer l'entrega: «el premi és tan nacional, tan nacional, que és internacional».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris