muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Els darrers soldats indonesis abandonen l'illa i posen fi a 24 anys d'ocupació

Carros blindats i soldats de la Força Internacional per a Timor Oriental (Interfet) prengueren posicions ahir a Dili, mentre que els darrers efectius de l'Exèrcit indonesi es retiraven definitivament del territori que envaïren el 1975.

A primeres hores del matí i en el transcurs d'una senzilla cerimònia castrense, la bandera d'Indonèsia, que des de la vigília onejava a mitja asta, fou arriada del pal del quarter situat en l'oest de Dili, la capital on es gesta un nou estat independent.

D'aquesta manera, els vuit-vents soldats i policies indonesis que romanien en el territori posaren fi a quasi un quart de segle d'ocupació marcada per l'opressió i la violència política.

Els darrers soldats indonesis, en la que consideraren durant més de dues dècades la 27a província d'Indonèsia, esperaven des de fa diversos dies, amb certa impaciència, l'ordre de retirar-se.

Aquesta ordre d'«apagar els llums i anar-se'n» es va veure arribar de manera imminent quan aquesta setmana el nou president d'Indonèsia, Abdurrahman Wahid, adreçà una carta oficial al secretari general de l'ONU, Kofi Annan, en la qual li traspassava formalment l'administració de Timor Oriental.

Carregats amb les seves pertinences, armes i munició, uns vuit-cents soldats indonesis de 25.000 que hi havia a mitjans de setembre abordaren els dos vaixells de l'Armada amarrats en el port de Dili, en una retirada assegurada per Interfet per evitar que la població civil els acomiadassin tirant-los pedres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris