muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Tríada d'homes guanyadors a la 28a edició dels Premis Octubre de València

El guardons varen ser lliurats en un sopar amb nombrosa representació balear

68414

Els guanyadors dels premis Octubre d'enguany.

Ferran Sáez en assaig, Antoni Albalat en poesia i el britànic Matthew Tree en narrativa: aquesta és la tríada d'escriptors que foren proclamats ahir guanyadors a la darrera edició dels Premis Octubre. El veredicte del jurat es va fer públic en el tradicional sopar de gala organitzat per la Fundació Ausiàs March i l'Editorial 3i4, que en aquesta ocasió se celebrà en un Alameda Palace farcit de representants de les institucions insulars i de personalitats polítiques i culturals d'arreu dels territoris de parla catalana.

Repetint l'absència de signatures femenines entre els guardonats, els jurats de les tres modalitats dels Premis Octubre premiaren autors de diversa procedència i índole. En l'apartat d'Assaig, el premi Joan Fuster és el reconeixement a «Dislocacions», el tercer treball d'una trilogia d'assajos amb la qual el segrianès Ferran Sáez ha aconseguit ja diversos premis en la modalitat.

Pel que fa al premi Andròmina de Narrativa, que amb dos milions de pessetes és el més ben dotat dels Premis Octubre, va recaure en el llibre de relats «Ella ve quan vol», la segona obra escrita en català pel britànic Matthew Tree.

Tot i que només es premia una obra en cadascuna de les modalitats, el jurat de l'apartat d'assaig esmentà el dietari del valencià Antoni Martí, que ha quedat en posició finalista, mentre que el poemari finalista és «escrit per una dona, molt potent, però signat amb pseudònim». Entre les obres que optaven als premis compten també alguns treballs d'autors de les Balears, com és el cas del poemari «Les terrasses d'Avalon» presentat per Miquel Cardell o les novel·les «Si la mar tornara tinta» de Pau Faner i «En un racó del món» de Joan Guasp.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris