muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

La UE no qüestiona la qualitat de la carn britànica, malgrat les «vaques boges»

El Comitè Científic de la Unió respongué així a una preocupació exposada per l'Estat francès

El Comitè Científic Director de la Unió Europea conclegué ahir, unànimement, que no comparteix la preocupació expressada per França sobre la seguretat dels productes càrnics britànics, informà la Comissió Europea.

El Comitè, un òrgan consultiu d'experts independents, examinà abans d'ahir i ahir amb detall totes les dades aportades per l'Agència Francesa de Seguretat Sanitària dels Aliments (AFSSA), que estan en l'origen de l'actual brega francobritànica. Els nous elements, segons el Comitè d'experts, «indiquen clarament que no hi ha per què revisar les opinions científiques en què es basà la decisió del Consell de l'UE», per la qual decidí, el primer d'agost passat, autoritzar en tota la UE la venda de la carn britànica, després de més de tres anys d'embargament total per la propagació de la malaltia de les vaques boges.

El comitè conclou que, sempre que es compleixen les mesures de control imposades en 1998 a les exportacions britàniques, «la seguretat de la carn i dels productes càrnics del Regne Unit és comparable a la dels aliments procedents de la resta de la UE».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris