muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Londres utilitzà rates explosives durant la Segona Guerra Mundial

Els agents secrets britànics de la Segona Guerra Mundial entraren en acció amb una sèrie d'aparells que haurien estat l'enveja de James Bond: des de canoes submergibles fins a rates explosives. Expedients secrets divulgats per l'Oficina d'Arxiu Públic posaren dimarts passat nova llum sobre el treball de l'Executiu d'Operacions Especials (SOE, per les seves sigles en anglès) durant la guerra.

Els agents eren llançats en paracaigudes darrere de les línies enemigues per ajudar els moviments de la resistència local a portar a terme actes de sabotatge i subversió, moltes de vegades utilitzant mètodes poc ortodoxos.

Entre els equips creats hi ha havia rates explosives. La idea és simple: les rates eren degollades i les pells omplides amb explosiu plàstic i cosides perquè tornassin a lluir com rates.

Una vegada en el camp, la idea era que les mortíferes rates fossin abandonades en munts de carbó prop de calderes, de forma que els alemanys se'n desfessin llançant-les al foc. Almenys, en teoria. El que realment ocorregué va ser que els alemanys interceptaren un contenidor ple de rates abans que fossin desplegades i les exhibiren en les seves escoles militars.

Al mateix temps, varen posar en moviment una cacera massiva dels «centenars de rates» que presumptament es trobaven disperses per tot el país. «El problema causat va ser un èxit molt més gran per a nosaltres que si les rates haguessin estat utilitzades», indicaren els expedients.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris